fbpx

Ajánlók

A Vince szakmai csapata által megállapított kategóriákban a felkért ajánlók megjelöltek 3-3 jelöltet, amelyet díjazásra érdemesnek tartanak.

A legtöbb ajánló által megnevezett 3-3 jelölt kerül közönségszavazásra.

A kategóriában legtöbb közönségszavazatot kapott jelölt lesz a Vince Díj 2021 győztese.

Kategória jelöltek megnevezése: 2021. szeptember 23.

Szavazás: 2021. szeptember 23-tól

Az ajánló csapat tagjai

Kielmayer Krisztián

Bor-és párlatszakértő

„Ha egy termék annyira magával ragad, hogy rögtön meg szeretnénk ismerni személyesen is a termelőt és a termőterületet, illetve tudatosan figyelni tudunk erre a kóstolás, fogyasztás során; szerintem az az egyik legnagyobb dolog.”

Dr. Fiáth Attila

Nemzetközi borakadémikus, a TOP 100 Magyar Bor zsűrijének elnöke

„A magyar bort inkább igyák, mint csodálják.”

Miklósa Erika

Kossuth-díjas operaénekes

"A minőség érték. Az élet túl rövid, hogy rossz italokat fogyasszunk."

Krasznai Zsófia

Dip.WSET, Borexport specialista - MOVIN Agency

"A 21. században a hiteles ajánlás a színvonal igazi fokmérője és a tartós fogyasztói bizalom záloga."

Eke Angéla

Színművész

"Az élet minden területén, így a hazai italkultúrában is lenyűgöz, amikor az innovatív megvalósításban érzem a tradíció erejét, értékét, gondolatiságát. Legyen szó a művészetről vagy akár a gasztronómiáról. A közönségszavazáson keresztül ráadásul mindenki a saját eszméinek, ízlésvilágának is hangot adhat a kultúra ezen területén." Fotó: Panamy

Juhász Anna

Irodalmár, kulturális manager, az Irodalmi Szalon alapítója, a New York Kávéház művészeti vezetője, a PKÜ Kiemelt Programok igazgatója

"Elhatároztam, hogy imakönyvet írok az ateisták számára" - kezdi Hamvas Béla kultikus könyvét, A bor filozófiáját. A könyv alapmű számomra, mintahogy a gondolatot is magaménak érzem régóta, hisz habár nem vagyok mindennapi fogyasztó, ha egy pohár borral koccintok, fontos, mi kerül a poharamba, fontos, mit képvisel az a bor, mélysége, testessége és íze üzen nekem - üzen történeteket, amik bennem, velem folytatódhatnak. A magyar bor rendkívüli adottsága, hogy sokszínű épp úgy, mi mindannyian. Összekapcsol bennünket, hisz egy pohár bor - kapcsolat emberek között és kapcsolat a természet körforgásába, megmutatva, van mire büszkének lennünk."

Kárai Dávid

Gasztroblogger

"Az elmúlt időszak bebizonyította: kiemelten fontos a hazai vállalkozások és kistermelők támogatása. Erősíteni kell a hangot, hogy mennyire nagy szerepe van a lokális, fenntartható termékeknek, hiszen bennük a jövő."

Szauer Judit

Gasztro-kommunikációs szakértő

"Számos olyan vállalkozás van a hazai gasztro piacon, amely megérdemli a figyelmet, magas színvonalon, szuper dolgokat hoznak létre, öröm őket támogatni ezen az úton." Fotó: Appleheart Photography

Szentesi Éva

Író, újságíró

"Egy jóféle bor mellett a gyertyák is csonkig éghetnek."

Vitáris Iván

Zenész

"A hazai italkultúra művészet, és éppúgy mint a zenében, maradandó hatást vált ki belőlünk. Újszerű, változatos, katarktikus, világszínvonalú de mégis tiszteli a hagyományokat." Fotó: Martin Wanda, 2021

Csányi Sándor

Színművész

"Az élet jobb annál, hogy rossz bort igyunk."

Dr. Konkoly Mihály

Kereskedelmi igazgató, Barta Pince

"Minden nagyszerű bor mögött van egy történet, amelyet érdemes megismerni."

Zilai Zoltán

Magyar Szőlő- és Borkultúra Np. Kft – igazgató, Magyar Bor Akadémia – elnök

Knap Gábor

A Beerporn.hu sörmagazin alapítója

Fotó: Grósz Balázs/megapixel.hu

Bánlaki D. Stella

Szerkesztő-újságíró, a Forbes főmunkatársa

"Ital nélkül nincs gasztronómia, gasztronómia nélkül nincs kultúra. Kultúra nélkül nincs ember."

Bálint László

DipWSET, a Borkollégium oktatója, a Winelovers 100 borverseny elnöke, borászati tanácsadó

"Kóstolásaim során a technikailag hibátlan, de emellett izgalmas borokat keresem."

Lakatos Márk

Stylist, műsorvezető, vlogger, az InStyle kreatívigazgatója

"Nagyon fontosnak tartom, hogy a hazai italfogyasztás újra kiemelt szerepet kapjon, hogy egyfajta rituáléként tekintsünk rá, és különleges pillanatok megkoronázása legyen. Itthon és külföldön is imádok újdonságokat, izgalmas italokat felfedezni, és szerencsére egyre több nagy, hazai kedvencem van, amelyek épp olyan minőségi élményt nyújtanak, mint néhány francia vagy olasz klasszikus. " Fotó: Dömök Noel Szilveszter

Domián Emese

DipWSET, Borakadémikus

“A jó bor halkan és tisztán szól” - id. Figula Mihály

Dr. Kiss Eliza

Jogász, a HGS - Hungarian Gin Society alapítója, korábbi helyettes államtitkár

“Szenvedéllyel töltve.”

Petzold Attila

Borász, sommelier, szaktanácsadó, P-advisor Hungary Kft - drinknet.hu

"Igyunk valami rendeset!"

dr. Mészáros Gabriella

Nemzetközi borakadémikus

"Kiválasztottak. A legszebbek. Személyes kedvenceim. Borok, amelyeket bármikor, bárkinek szívből ajánlok. "

Romsics László

A Vince Magazin állandó tanácsadója, a Csányi Pincészet vezérigazgatója

"Kitartó vagyok abban, amiben hiszek, s így a mottóm is az, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen."

Győrffy Zoltán

A Pécsi Borozó főszerkesztője

"Helyi értékek, minőség és nyitott gondolkodás Közép-Európa szívében, így áll össze a kedvencek listája."

Herczeg Ágnes

Stratégiai tanácsadó, borszakértő

"A borkultúra és a kultúrált borfogyasztás mindennapokba illesztését, valamint a magyar borok nemzetközi jóhírének és ismertségének növelését tekintem legfontosabb küldetésemnek."

Vancsik Ivett

DipWSET, nemzetközi borakadémikus, a Vince magazin főszerkesztője

"Kiemelten fontosnak tartom a borágazaton belüli nyílt és őszinte kommunikáció elősegítését, a fogyasztók hiteles tájékoztatását és edukációját."

Blazsovszky Péter

Gasztronómiai újságíró, előadó és tanácsadó, sommelier, 10 év a Michelin csillagig vitt Babel Budapestben, mint Head Sommelier

"A szabályok azért vannak, hogy áthágjuk őket!"